Rufra C.V. Installatiebedrijf
E-mail info@rufra.nl
Kantooruren 0544-374645
Bakkerstraat 6

7137 MS Lievelde

Onderhoud

Onderhoudswerkzaamheden

Voor alle voorkomende onderhoudswerkzaamheden kunt u bij RUFRA Lievelde terecht.

 • Het laten schoonmaken van uw cv-installatie.
 • Het laten inspecteren van uw cv-installatie.
 • Het vernieuwen van uw dakbedekking.
 • Inspectie van uw waterinstallatie of het vervangen van uw riolering en/of hemelwaterafvoer.
 • Inspectie van uw gasinstallatie behoort tot onze dagelijkse onderhoudswerkzaamheden.
 • Onderhoud van uw verlichting/ noodverlichtings installatie kunnen wij verzorgen.
 • Onderhoud- en/of jaarrapporten, expertise en/of contra expertise.

Onderhoud nieuwe stijl

U hebt het vast gevolgd in het nieuws of zelf ondervonden aan de hand van uw jaarafrekeningen. Energie wordt duurder en duurder en dit terwijl het milieu alleen maar verder vervuild wordt.

Daarom introduceert Rufra Onderhoud nieuwe stijl

Niet alleen voor uw cv ketel maar voor uw hele verwarmings installatie installatie. Indien gewenst wordt er samen met de bewoner/eigenaar een rondje gemaakt door het gehele gebouw/woning voor het maken van een energiequickscan. Mocht het naar aanleiding van deze “ronde” nodig zijn dan worden er sensoren geplaatst om de actuele condities en temperaturen in beeld te brengen.

Na een van te voren bepaalde periode worden de opnemers uitgelezen en uitgeprint. In overleg met de bewoner/gebruiker worden daarna eventueel gratis aanpassingen gedaan zoals instellen van (klok)thermostaat en radiatorkranen, gordijnen voor radiatoren etc.

De opnemers worden na eenzelfde periode nogmaals uitgelezen en uitgeprint om eventuele besparingen te kunnen berekenen. Is er in dit traject geen sprake van energiebesparing dan betaalt u niets van het vooraf afgesproken bedrag op het onderhoud nieuwe stijl factuur.

Er volgt een gratis advies voor eventuele verdere aanpassingen van de cv installatie. Dit kan zijn om het cv comfort te verhogen en/of om meer energie te besparen.

Waarom zou u uw woning laten bekijken en bemeten door een installateur?

U wilt energie besparen maar u heeft geen idee van hoe u het naast het gebruiken van spaarlampen en een tijdschakelaar kunt aanpakken?

 • De eerste stap is om de vraag naar energie te beperken.
 • Het maakt de verbetermogelijkheden inzichtelijk.
 • Geeft inzicht in energiestromen en zorgt zo voor bewustwording over energieverbruik.
 • Handhaven en/of verbeteren van het energielabel.
 • Er zijn tal van regelingen en subsidies die door de Nederlandse overheid ter beschikking gesteld worden om het energieprobleem aan te pakken maar bij ons is het gratis.

Door nu op een juiste manier te investeren kunt u in de toekomst uw maandlasten verlagen en energie besparen

Het is zaak na enkele jaren het geheel te herhalen immers er kan veel veranderen in gebruik. van de woning/gebouw (kinderen groeien op en gaan op kamers) etc.
Het energieverbruik zegt dan niet zo veel omdat dit sterk samenhangt met het gebruikersgedrag en de door u doorgevoerde (isolatie) aanpassingen. Bij komend voordeel is dat er meer vergelijkings materiaal is en afwijkingen dan snel opvallen. Geeft een extra inzicht in de effecten van de uitgevoerde verbeteringen.

U bespaart niet alleen voor uw eigen voordeel maar ook doet een bijdrage aan de vermindering van de CO2 uitstoot.