Rufra C.V. Installatiebedrijf
E-mail info@rufra.nl
Kantooruren 0544-374645
Bakkerstraat 6

7137 MS Lievelde

Duurzaam

Nederland van het gas af

Van het gas af is de nieuwe trend in Nederland, zeker na de laatste bevingen in Groningen. Maar hoe gaat u dat doen in uw vrijstaande boerderij of woning gebouwd voor 1970. Isoleren, verduurzamen en alles wat daarbij hoort heeft u al gedaan? Dan heeft Rufra de oplossing voor u, en de overheid heeft voor u passende subsidies.

De bestaande cv ketel vervangen door een pellet ketel/kachel in combinatie met een buffervat met daarin een tapspiraal voor warm douchewater. Op het dak een zonnecollector die, zeker in de zomer, zorgt voor een warme douche en in de winter de verwarming ondersteund. Dat is verwarmen voor de helft van de kosten en zoveel mogelijk gebruik maken van de gratis zon.

Vraag ons naar de mogelijkheden voor uw specifieke situatie. Wij komen gratis bij u thuis de situatie ter plekke verder toelichten. Gaat u verbouwen en/of renoveren dan is het zeker aan te raden de mogelijkheden door Rufra te laten bekijken en u te laten adviseren. Ook als uw budget niet groot genoeg is om alles in een keer te realiseren.

Pelletkachel

Een pelletkachel brand op pellets, pellets zijn onder hoge druk samengeperste brokken zaagsel en snippers. Een pelletkachel heeft bovenin een reservoir voor de hout pellets. Vanuit dit reservoir worden de hout pellets in de verbrandingskamer gebracht. In een pelletkachel zit een ventilator die zorgt voor de toevoer van verse lucht en voor de afvoer van lucht naar buiten. Het as dat overblijft na de verbranding van de hout pellets wordt opgevangen in een aslade, op deze manier blijft de verbrandingskamer schoon.

Hier vindt u meer informatie over een pelletkachel

Hieronder vindt u meer informatie over de pelletkachels uit ons assortiment:

Dielle Pelletkachel
Biodom LX
Biodom 27
Biodom C15
Attack

Zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit vier elementen. Een collector, een voorraadvat, een naverwarmer en een regelsysteem. De collector is het onderdeel van de zonneboiler dat het zonlicht opvangt. De opgevangen warmte moet vervolgens naar het voorraadvat toe, dit gebeurt doormiddel van een circulerende vloeistof. In het voorraadvat draagt de circulerende vloeistof zijn warmte af aan het leidingwater middels een warmtewisselaar. De naverwarmer zorgt vervolgens voor een constante temperatuur van het leidingwater. Te koud water wordt opgewarmd en te warm water wordt vermengd met koud water.

Hier vindt u meer informatie over een zonnecollector

Hieronder vindt u meer informatie over de zonneboilers uit ons assortiment:

Burg zonneboilers

Het buffervat

Als we het hebben over duurzaamheid komt de term ‘buffervat’ vaak langs. Een buffervat is een vat waar cv-water in wordt opgeslagen. Een buffervat bevat dus geen drinkwater of water dat wordt gebruikt voor het sanitair. Het grote voordeel van een buffervat is dat een compressor niet telkens in- en uit hoeft te schakelen. Het constant pendelen van een compressor heeft een negatief effect op de levensduur van de compressor. Met een buffervat verleng je de levensduur. Dit maakt het buffervat een onmisbare toevoeging aan uw duurzame huishouden.

Hier vindt u meer informatie over een buffervat.

Buffervat

Buffervat