Rufra C.V. Installatiebedrijf
E-mail info@rufra.nl
Kantooruren 0544-374645
Bakkerstraat 6

7137 MS Lievelde

Zonneboilers

Hoogwaardige zonneboilers van Rufra

Wilt u uw woning graag verwarmen op een duurzame manier die goed is voor het milieu en uw portemonnee? Dan is een zonneboiler misschien wel iets voor u! Een zonneboiler zorgt namelijk voor voordelig warm water. Omdat u dit bijvoorbeeld ook voor uw wasmachine of vaatwasser kunt gebruiken, kan het stroomverbruik van deze apparaten ook nog flink worden verminderd. Wilt u graag thuis een zonneboiler laten installeren? Schakel dan de specialisten van Rufra in. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler is een installatie die gebruikt maakt van zonlicht om water mee op te warmen. Door een zonneboiler te laten installeren, beschikt u dus altijd over goedkoop warm water voor uw douche, bad of ander sanitair. Zonne-energie is gratis, in tegenstelling tot aardgas of olie, en bovendien wordt het met een zonneboiler mogelijk om uw warmwatervoorziening gedeeltelijk uit schone energie te halen. Zo vermindert uw CO2-uitstoot dus aanzienlijk! Met een zonneboiler heeft u niet alleen op warme zomerdagen, maar ook in de winter gewoon warm water. Een zonneboiler behaalt namelijk het hele jaar door een behoorlijk rendement, zelfs als deze op het oosten of westen gelegen is.

Laat uw zonneboiler installeren door Rufra

De specialisten van Rufra hebben jarenlange ervaring met het installeren van zonneboilers. Bovendien zijn de zonneboilers die wij leveren van bijzonder hoge kwaliteit, waardoor u er extra lang van kunt profiteren. Bent u benieuwd naar onze scherpe tarieven? Vraag dan gerust een gratis offerte aan via het contactformulier hier op de site!

Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonneboiler werkt als volgt:

  1. De zonnecollector absorbeert het zonlicht en zet dit om in warmte
  2. De warmte wordt met een circulatiepomp overgedragen aan een waterreservoir. Dit wordt aangestuurd door een warmteregelaar
  3. Bij onvoldoende zonlicht kan een aanvullend verwarmingssysteem worden gebruikt om het water op de juiste temperatuur te brengen
Zonneboiler

Rufra inschakelen? Neem contact op!

Wilt u graag een zonneboiler laten installeren door Rufra, of wilt u graag een totaaloplossing? Dankzij onze jarenlange kennis en ervaring weten wij precies hoe wij u het best kunnen helpen. Heeft u nog vragen, of wilt u graag een vrijblijvende offerte van ons ontvangen? Laat dan een bericht voor ons achter via het contactformulier hier op de site, u krijgt dan zo snel mogelijk reactie van ons. U kunt ook bellen naar 0544-374645 of mailen naar info@rufra.nl. Voor een hoogwaardige zonneboiler gaat u naar Rufra!