Rufra C.V. Installatiebedrijf
E-mail info@rufra.nl
Kantooruren 0544-374645
Bakkerstraat 6

7137 MS Lievelde

Pelletketel

De duurzame pelletketel

De pelletketel is onderdeel van de cv-installatie. Waar de meeste cv installaties op aardgas werken, werkt de pelletketel op biomassa. De pellet ketel is vele malen duurzamer dan de traditionele cv-installatie.

Milieuvriendelijk

Een pelletkachel is ontzettend milieuvriendelijk. Niet alleen is het verbranden van biomassa amper schadelijk voor het milieu. Het vervangt ook het gebruik van gas.

Warmte transitie

Biomassaketels zijn in veel gevallen een interessantere verwarmingsoptie dan een warmtepomp of een aansluiting op een warmtenet, zo concluderen de onderzoekers van de CE Delft. Dat geldt dan met name in buiten stedelijk gebied, met veel woningen met een relatief lage isolatiegraad. Bioketels kunnen dus een significante bijdrage leveren aan de versnelling van de warmtetransitie.

Hoe werkt een pelletketel?

Een pelletketel heeft een reservoir voor de pellets. Vanuit dit reservoir worden pellets met een wormschroef in de haard gebracht. De warmte van de verbrande pellets wordt overgebracht op het leidingwater in de CV. De gehele verwarming van het huis wordt daardoor opgewekt met de verbranding van pellets.

Rufra is Domusa dealer

Rufra is dealer van het pelletketels merk ‘Domusa Teknik’. Domusa is al sinds 1976 bezig met de ontwikkeling en productie van verwarming- en comfort producten. Meer weten over Domusa pelletketels? Lees dan de brochure >

Rufra is Fröling dealer

We zijn dealer van Fröling, een bedrijf dat de modernste biomassa-technologie vervaardigd. Met het gebruik van biomassa-technologie bespaart u niet alleen op uw energie rekening. Uw CV-installatie wordt ook nog eens CO2-neutraal. Wilt u meer weten over het merk Fröling? Bezoek dan eens onze dealer pagina.

Logo Biodom

Rufra is Biodom Benelux dealer

Voor Biodom Benelux is geen enkele oplossing standaard. De wensen van de klant en de situatie ter plekke vormen de basis voor maatwerk. Niet alleen wat advies betreft, maar ook bij de keuze voor een passend energieproduct, zoals een pelletketel of een pelletkachel. Het resultaat? Een milieuvriendelijk en duurzaam energiesysteem tegen fors lagere kosten en een aanzienlijke energiebesparing. Geen aansluit- en abonnementskosten meer!

Wilt u meer weten over Biodom Benelux? Bezoek dan de website www.biodombenelux.com.

Brandstof

Pelletketels worden gestookt met pellets. Deze pellets zijn exclusief gemaakt van natuurlijke materialen. Vaak wordt er naast hout ook ander brandbaar materiaal in gestopt zoals: artisjokrestenm olijfpitten of stro. De pellets bestaan dus uit op elkaar gedrukt brandbaar materiaal. Het is ook mogelijk om pellets te gebruiken die uitsluitend van kap rijpe bomen is gemaakt.

Wat is biomassa?